Programul Balului Vienez de la Timișoara

22 Noiembrie 2019 - Ediția a VIII-a
;

19:00   Primirea invitaților. Conform tradiției balurilor vieneze, invitații sunt întâmpinați cu un pahar de șampanie, după care sunt așteptați să facă o fotografie oficială în spațiului special amenajat.

19:50    Intrarea invitaţilor în sala de bal.

20:00    Ceremonia de deschidere.

20:05    Discursul invitaţilor de onoare.

20:20   Intrarea debutanților: Primul moment de dans al debutanților acompaniați de Spirit of Vienna Orchestra. Prezentarea tinerilor debutanți este o altă tradiție a balurilor de societate. Tinerii își făceau debutul în societate cu această ocazie.

În acest an, pe lângă cursurile de vals, tinerii care s-au înscris ca debutați au avut oportunitatea de a urma și cursuri care îi vor ajuta în viață și carieră: implicare civică, design ecologic, orientare în carieră, inteligență relațională, etichetă socială și bune maniere, public speaking. Am avut parte de șapte mentori cu reputație națională și internațională:

 • Excelența Sa Dl Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București
 • Excelența Sa Dl Gerhard Reiweger, Fost Ambasador al Austriei la București
 • Consul Andreas Count of Bardeau, Austria
 • Dna Carmina Dragomir, CEO, Metropolitan Life
 • Dl Virgil Ianțu, Prezentator de televiziune
 • Dl Guy Burrows, Fost CEO, Shell Romania

20:30     Moment artistic al minidansatorilor (copii 6-12 ani).

20:40    Moment artistic cu soprana Irina Marinaș, Teatrului de stat din Koblenz, Austria, baritonul Michael C. Havlicek, Viena, Austria și flautistul Matei Ioachimescu, Viena, Austria

 • W. A. Mozart - Duet, Papageno-Papagena, din opera „Flautul Fermecat” (Irina Marinaș și Michael Havlicek)
 • G. Verdi - Fantezia „Rigoletto” (Matei Ioachimescu, flaut)
 • J. Strauss - Aria lui Barinkay, „Als flotter Geist”, din opereta „Voievodul Țiganilor” (Michael Havlicek, bariton)
 • F. Lehár - Aria „Meine Lippen, sie küssen so heiß“, din opereta „Giuditta” (Irina Marinaș, soprană)
 • F. Lehár - Duet, „Lippen schweigen”, din opereta „Văduva veselă” (Irina Marinaș și Michael Havlicek)

21:00     Prezentare United Way – Ada Gabor, Manager Timișoara

21:05   Moment artistic „Rising Stars”, secțiune dedicată tinerelor talente din Timișoara - Balet variația clasică „Arlequiniada” - Emma Nanău, Liceul de Artă „Ion Vidu”, secția coregrafie, clasa a VI-a (Prof coordonator Alina Mihai).

21:10     Damenspenden - din parte partenerului oficial Primăria Viena. O altă tradiție a balurilor vieneze este oferirea unor mici atenții tuturor doamnelor care sunt prezente la bal. La Balul Vienez de la Timișoara acestea sunt oferite în fiecare an de Primăria din Viena.

21:15     Trofeul Floarea de colț - simbolul generozității pe care o distribuim în fiecare an în comunitate sub forma broșei care prin donația de 10 lei asigură un prânz cald unui copil din centrele United Way.

Începând cu ediția a IV-a, la Balul Vienez de la Timișoara acordăm trofee unor oameni care servesc comunitatea într-un mod generos și altruist, prin timpul, expertiza sau resursele lor.

21:25    Prezentarea Fondului de Burse Romania Centenară

Anul trecut, Fundația Hațegan cu sprijinul Adecco a lansat cu ocazia centenarului, Fondul de burse „Romania 100”. Fondul se adresează tinerilor între 18 si 25 de ani care dau dovadă de excelență in domeniu academic pe care îl studiază și urmează cursurile unei facultăți din Timișoara, dar au nevoie de sprijin financiar. Anul acesta acordăm primele două burse în valoare de 5000 euro pe an academic, timp de 3 ani.

21:30    Al doilea moment de dans al debutanților împreună cu Spirit of Vienna Orchestra

21:35    „Alles Walzer!” Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra. Cu aceste cuvinte tradiționale unui bal vienez, se deschide balul și toată lumea e invitată la dans.

21:45   Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

23:00   Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

0:00   Cadrilul de la miezul nopții sub îndrumarea coregrafului Raul Avram ( toți participanții sunt invitați să participe la cadril).

Cadrilul de la miezul nopții este una dintre atracțiile și tradițiile balului vienez când toată lumea e invitată pe ringul de dans.

0:45   Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

1:30   Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

2:00   Cadrilul de la ora 2.