Programul Balului Vienez de la Timișoara

23 Noiembrie 2018 - Ediția a VII-a
;

19:00     Primirea invitaților. Conform tradiției balurilor vieneze, invitații sunt întâmpinați cu un pahar de șampanie, după care sunt așteptați să facă o fotografie oficială. Muzică oferită de Cvartetul de coarde „4 Vibes”.

19:50     Intrarea invitaţilor în sala de bal.

20:00    Ceremonia de deschidere.

20:05     Discursul invitaţilor de onoare.

20:20    Intrarea debutanților: Primul moment de dans al debutanților acompaniați de Spirit of Vienna Orchestra. Prezentarea tinerilor debutanți este o altă tradiție a balurilor de societate. Tinerii își făceau debutul în societate cu această ocazie.

În acest an, pe lângă cursurile de vals, tinerii care s-au înscris ca debutați au avut oportunitatea de a urma și cursuri care îi vor ajuta în viață și carieră: implicare civică, design ecologic, orientare în carieră, inteligență relațională, etichetă socială și bune maniere, public speaking. Am avut parte de șapte mentori cu reputație națională și internațională:

  • Excelența Sa dl Urs Herren, Ambasadorul Confederației Elvețiene la București
  • Dna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, Președinte, Internațional Women’s Association București și soția ambasadorului Germaniei la București
  • Consul Andreas Count of Bardeau, Austria
  • Maia Morgenstern, actriță, Teatrul evreiesc de stat, București
  • Mariana Gheorghe, fost director general OMV Petrom
  • Basav Ray Chaudhuri, Change Leader și Executive Coach
  • Gáspár György - psiholog clinician, psihoterapeut relațional

Jumătate din debutanții noștri de anul acesta sunt de la Liceul „Grigore Moisil” prin implicarea deosebita a dnei director Cerasela Bociu. 

20:30     Moment artistic al minidansatorilor (copii 6-12 ani).

20:40     Moment artistic cu soprana Luiza Fatyol, Deutschen Oper am Rhein, Germania

  • Antonin Dvorak - Aria „Cântecul Lunii”, din opera Rusalka
  • Franz Lehár - Aria „Meine Lippen, sie Küssen so Heiss“ („Buzele mele, sărută atât de fierbinte”), din opereta Giuditta

20:50     Prezentare United Way – Ada Gabor, Manager Timișoara

20:55   Moment artistic „Rising Stars” - Balet variație „Bridesmaid” din spectacolul Don Quixote de Ludwig Minkus. Naomi Țurlui, Liceul de Artă „Ion Vidu”, secția de coregrafie, clasa a VIII-a. 

Începând cu ediția din acest an, în cadrul programului artistic al Balului Vienez de la Timișoara am introdus o secțiune dedicată tinerelor talente din Timișoara.

21:00     Moment teatral cu Maia Morgenstern, Teatrul Evreiesc de Stat, București. „De ziua mea…” de Ion Pribeagu

21:10     Damenspenden - din parte partenerului oficial Primăria Viena. O altă tradiție a balurilor vieneze este oferirea unor mici atenții tuturor doamnelor care sunt prezente la bal. La Balul Vienez de la Timișoara acestea sunt oferite în fiecare an de Primăria din Viena.

21:15    Trofeul Floarea de colț - simbolul generozității pe care o distribuim în fiecare an în comunitate sub forma broșei care prin donația de 10 lei asigură un prânz cald unui copil din centrele United Way.

Începând cu ediția a IV-a, la Balul Vienez de la Timișoara acordăm trofee unor oameni care servesc comunitatea într-un mod generos și altruist, prin timpul, expertiza sau resursele lor.

21:25    Prezentarea Fondului de Burse Romania Centenară

Anul acesta Fundația Hațegan cu sprijinul Adecco lansează cu ocazia centenarului, Fondul de burse „Romania Centenară”. Fondul se adresează tinerilor între 16 si 24 de ani care dau dovadă de excelență într-un anumit domeniu academic, tehnic sau vocațional și au nevoie de sprijin financiar. Fundația Hațegan invită pe această cale companiile sau persoanele fizice care doresc să sprijine și să promoveze excelența, să contribuie la acest fond. Fondul a fost lansat de o contribuție de 6000 euro din partea Adecco pe care Fundația Hațegan l-a dublat. Astfel, Fundația Hațegan dorește să dubleze prin contribuție proprie fiecare suma care va intra în acest fond în primul an.

21:30    Al doilea moment de dans al debutanților împreună cu Spirit of Vienna Orchestra

21:35    „Alles Walzer!” Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra. Cu aceste cuvinte tradiționale unui bal vienez, se deschide balul și toată lumea e invitată la dans.

22:00     Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

23:15     Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

0:00       Cadrilul de la miezul nopții sub îndrumarea coregrafului Raul Avram ( toți participanții sunt invitați să participe la cadril).

Cadrilul de la miezul nopții este una dintre atracțiile și tradițiile balului vienez când toată lumea e invitată pe ringul de dans.

0:45       Program de dans cu Martin Breinschmid şi Radio Kings Band.

1:30       Program de dans cu Spirit of Vienna Orchestra.

2:00       Cadrilul de la ora 2.